Olika typer av golf

Det finns gott om sporter som man kan pröva på och några av dem är dyrare än andra. En idrott som ofta brukar kosta mycket pengar att utöva är golf och en sak som driver upp kostnaden för att spela golf är medlemskapet i en golfklubb. Man behöver lösa ett medlemskap i klubben och betala green fee för att kunna spela. Men för att bli medlem kan man ibland även behöva uppfylla vissa andra slags regler, som att bära rätt golfkläder på golfbanan eller att hjälpa till i klubbhuset. Att spela golf är något av en social aktivitet för många spelare och eftersom golf är dyrt och exklusivt blir det lite av en klubb för rika personer, eller personer som gärna vill känna sig rikare än de är. Men golf är även en sport som har många trevliga sidor, som att kunna känna känslan av hur solen skiner under vårens första golfrunda. Att spela golf är inte alltför dyrt men inte den billigaste sporten heller. Man klarar sig helt okej med begagnade golfklubbor och såna är inte särskilt dyra. Men om man vill köpa dyrare golfklubbor så behöver man investera betydligt mer pengar för att få de där rätta klubborna som kan vara skillnaden mellan en boogie och en birdie och som kanske tar spelandet till en något högre nivå. Det kan vara en hög initial kostnad men ansök om att låna pengar så kan du sprida ut kostnaderna över längre tid.

En annan sport som är väldigt lik golf men som ändå är oerhört mycket billigare är bangolf, som ofta även kallas för minigolf. En runda minigolf, eller bangolf, kostar ofta runt 40 – 50 kronor och klubbor och bollar finns att låna. I bangolf använder man ofta samma slags klubba, en putter, men däremot behöver man olika slags bollar som beter sig olika beroende på omständigheterna och hur man spelar. Bangolf spelar man över 18 korta hål och man räknar slagen men det finns ofta en maxgräns för hur många slag det kan bli på en bana. Köper man egen utrustning i form av bollar blir det lite dyrare men kostnaden för bangolf är ändå betydligt lägre än för vanlig golf. Dock beror det även lite på hur ofta man spelar eftersom man betalar per tillfälle, medan vanlig golf brukar vara något man betalar klubbavgift till per år eller per säsong.

En annan sport som brukar kunna jämföras med golf är discgolf eller frisbeegolf. Istället för att slå en boll i ett hål ska man kasta en frisbee i en korg med kedjor. Frisbeegolf är en väldigt rolig sport som inte kostar mycket alls. Banorna brukar finnas i skogar eller parker. Att spela på banorna är gratis och något särskilt underhåll eller någon skötsel av banorna behövs inte. Däremot sköter kommuner ibland om de parker där banorna finns. Frisbeesarna är hårdare än vanliga frisbeesar och har olika egenskaper beroende på om det är putterfrisbeesar eller driverfrisbeesar. De kostar inte särskilt mycket. En driverfrisbee kan kosta runt 200 – 300 kronor vilket inte är någon hög kostnad.