Så får du tid för träning

Att ha ett heltidsjobb och hinna med alla hushållssysslor och ett socialt liv är en bidragande faktor till att många känner att de inte har tid för att träna och utöva en sport de gillar. Men om du vill träna så kan du göra det. Du behöver bara prioritera din tid lite bättre. I den här artikeln får du därför några exempel på hur du kan gå tillväga för att få mer tid så att du kan träna eller ägna dig åt den sport du tycker allra bäst om.

Skaffa städhjälp

Oavsett hur stort eller litet du bor så är städningen många gånger det som tar upp mest tid bland de hushållssysslor som ska skötas för att hemmet ska kännas trivsamt. Om du känner att städningen är det som håller dig tillbaka från att börja träna så kan det vara en bra idé att skaffa städhjälp. Det finns många bra företag du kan vända dig till ifall städhjälp känns intressant för dig. Ett bra exempel på det är hemfrid veckostädning som erbjuder veckostädning och andra tjänster för hemmet. När du överlåter städningen till de som arbetar med det får du både mer tid för annat och kommer hem till ett städat hem.

Träna hemma

Många tänker att de behöver ta sig iväg för att kunna träna. Men om du inte har tid eller möjlighet för det kan du få riktigt bra träning även på hemmaplan. Det kan vara särskilt smidigt om du är nybliven förälder och inte är redo att lämna hemmet ännu men är redo att börja träna. Då finns det flera enkla men effektiva övningar du kan utföra i hemmet. Förutom att du kan utföra olika övningar finns det även digitala träningspass som är enkla att följa under tiden som ditt barn sover eller är road på annat håll. Det finns även träningsmaskiner och redskap som ger dig bra träning på hemmaplan som du kan använda när tid finns.

Vardagsmotionen är viktig

Många känner sig stressade för att de inte har möjlighet att ta sig iväg på träning. Det många inte tänker på då är att det finns många bra möjligheter att få in träning i vardagen. Du kan till exempel byta ut bilen eller bussen mot en cykel och börja cykla till och från jobbet för att få bra motion med ökad kondition och träning för benen. Du kan också gå upp för trappor eller ta promenader på rasterna.

Träna tillsammans

Ett annat tips för att få mer träning är att börja träna med de du umgås med. Det kan till exempel vara en bra idé att börja på en gemensamt aktivitet tillsammans med dina vänner eller gå och träna med familjen. På så sätt slår ni två flugor i en smäll och får möjlighet att både träna och umgås på en och samma gång.